SK Argo (D6H)

Referat

Vinst i årets första träningsmatch!

Dags för årets första match för GaFF och det var givetvis Argo som kom på besök till Gamlestaden för att för tredje gången möta Gamlestaden FF under GaFF:s korta historia.
Sebbe gjorde comeback i mål efter sin axelskada i augusti, extra taggad efter Sjöömans bjudkaffe. Till vänster i försvaret gjorde Törnkvist a-lagsdebut, Pontus gick direkt in som mittback, Glenn med sin fina egenköpta kaptensbindel spelade bredvid och till höger hade vi Rinman, som gjorde sin tredje match mot Argo.
Helt nytt innermittfältspar i Johan och Söderqvist. Yttrar var Hoang till vänster och Dennis till höger. Tobbe tog rollen bakom Robin. Stark bänk som vi luftade friskt under matchen med Tommy, Agge, Greg och Saman.

FÖRSTA HALVLEK
Båda lagen går ut med ett ganska så högt tempo på den hala planen. Det är lite ringrostigt överlag och framförallt bollbehandling och passningsspel lämnar en del att önska för båda lagen. Vi ligger dock väldigt bra defensivt och Argos chanser är väl knappt chanser, förutom en feltajmad utrusning av Sebbe, som kunde resulterat.
Vi skapar mest halvchanser. Tobbe har ett skott med högern, Dennis gör en konstspark på hörna som blockas, Johan rinner igenom snyggt men får felträff.
Ibland, när vi spelar på fötter så blir det bra. Men vi slår gärna bollen i djupet på en alltid löpande Robin, men tyvärr så funkar inte det på dagens underlag och bollen bara sticker.
En första halvlek med mycket kamp och lite målchanser, men ändå godkänt för att vara första matchen på länge.

ANDRA HALVLEK
Vi tar tag i spelet ganska så omgående och det ser genast bättre ut. Argo börjar tröttna 10-15 min in i andra halvlek och det börjar se småtrevligt ut när vi får upp bollen offensivt och börjar kombinera. Vi får äntligen till en djupledsboll som sitter och Robin rundar målvakten men har tyvärr lite för bråttom och skjuter utanför. Hoang och Tobbe trivs nu när ytorna öppnas upp och Hoang bryter in fint från kanten men skjuter strax utanför.
I minut 65 så tar Robin sig förbi på högerkanten och lägger in en perfekt boll längs backen till en löpande Hoang som bara har att raka in den men halkar lite och får felträff och bollen glider retfullt ifrån Argos målvakt in vid stolproten, 1-0! Årets första mål!
Vi har en bra period nu och känslan är att vi är på väg döda matchen. Argo lägger in ett par monstertacklingar för att tända laget och det blir gula kort. Även Greg får gult kort då han glidtacklar men missar både boll och gubbe. Argo får frispark i ett bra läge i minut 75. Domaren påpekar att händerna ska vara längs kroppen. Frisparken slås och Greg tar med handen. Straff och utvisning. Argospelaren slår den hårt men inte tillräckligt långt ut och Sebbe gör det ingen annan målvakt i GaFF:s historia gjort. Räddar en straff! Returen går rakt ut till Rinman som var den ende som gick på retur och som får panik och nästan snubblar in bollen i mål men det blir hörna.
Argo har nu en bra period på några minuter, där man bla träffar stolpen. Vi får ju dock konstant lägen framåt. I minut 81 så spelar Rinman en boll i djupled till Tobbe som snyggt lobbar in bollen, 2-0! Matchen känns avgjord. Rinman tar bollen och avancerar helt ostört genom både mittfält och försvar och hamnar helt fri men sistatouchen blir lite lång och han försöker filma för första gången på två år, vilket domaren inte går på.
SLUT.

SAMMANFATTNING
En stabil insats och en rättvis seger. Defensivt kändes det väldigt stabilt. Backlinjen jobbade bra ihop och Johan och Erik gjorde ett fint jobb på mitten. Offensivt gör vi det bra sista 25-30 då det blir lite mer ytor och vi hittar rätt i uppspelen. Vi har ju kvalité framåt, det vet vi. Även om det finns mer att hämta där. Men den stora skillnaden mellan lagen var nog ändå fysiken, där vi orkar mer. Lovande start får man säga!

Matchens GaFFlar:
Pontus: Grymt stabil debut på mittbacken. Gör det enkelt och skönt att börja med en nolla i debuten.
Glenn: Tar knappt ett steg fel under matchen. Ska precis som hela backlinjen ha beröm för att man spelade efter instruktionerna.
Johan: Tar jobbet och är överraskande bra i närkampsspelet. Att det finns boll i killen visste vi. Detta kändes lovande.